Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MasoxCZ

2. 7. 2008 21:53
Ehmehm

Podívejme se třeba na Singapur. Měli tam problém s chlívem na ulicích a měli strach z ptačí chřipky a SARS, kterým by plivání na ulicích mohlo usnadnit šíření a vznk epidemie, tak za plivání na veřejnosti uzákonili 30 dní vězení a 30 ran holí. A nějak jsem neslyšel, že by si někdo dovolil ceknout, a ze Singapuru je najednou možná nejčistší město jihovýchodní Asie. To jenom u nás pořád někdo držkuje, když zdvořilá žádost aby se choval slušně nefunguje a ve stavu hraničícím se zoufalstvím se zavedou sankce. Pane autore, doma si taky zelenáče prskáte na koberec v pbýváku nebo na polštář?

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

3. 7. 2008 8:33
Re: Ehmehm

Musím se autora zastat. Copak on se ohrazoval proti zákazu? Ne, vadila mu zbytečně vysoká pokuta - která podle mého názoru stejně nezafunguje, protože to není otázkou pokuty, ale důslednosti policie. Krom toho asijská mentalita je úplně jiná než evropská. Navíc věřím, že kdo v Singapuru na zem plivl, opravdu ty rány dostal a opravdu do toho vězení šel.

0 0
možnosti

czechian

2. 7. 2008 21:50
Plivání žvýkaček, odhazování vajglů, lejna OK

Ale hloupé odplivávání? Přijde mi to úplně zbytečná buzerace. Vlastně mě napadá jeden důvod, proč by to mělo být pokutváno. Nebohý městský poskok totiž při svém hlídkování těžko pozná, zda-li je v příslušném exkrementu žvýkačka. Případná kontrola by pro něj byla náročná a tak se odplivávání zakáže jako celek. Nehledě na to, že lidské sliny ničemu neškodí.

Trochu mi to připomíná povinnost sundavat z čelního skla starou dálniční známku pod pokutou 500tis. Kč, jelikož je rozeznání staré a nové známky na dálku složité. Represivní opatření si vždy zjednodušují práci, aby jejich tlak mohl být účinnější. :-©

Městští poskoci už dávno nedělají to, k čemu byl tento orgán zřízen. Je jich sice nedostatek, ale namísto hlídání veřejného pořádku a předcházení závažné kriminalitě, měří rychlost na výpadovkách z města, rozdávají botičky a pokutují plivání. Na to nemusí mít statut veřejného činitele.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

3. 7. 2008 8:30
lidské sliny ničemu neškodí

ale baktérie a viry v nich škodí, a moc

0 0
možnosti
RK

Radek0075

2. 7. 2008 21:36
Pro autora: tak neplivejte a máte po problému.

Myslím, že každý normální, slušný člověk, který dostane

pokutu třeba 500,- nebo 1 000,- korun za odhozený nedopalek, nebo žvýkačku

si dá sakra pozor, aby se mu to podruhé nestalo. ;-D   Podle mě se to normálnímu, slušnýmu člověku nestane ani poprvé. No a těm ostatním, když se jim to bude chtít stát, tak doporučuju, aby se pořádně rozhlédli a neplivali žvejkačku před zraky přicházejících měšťáků:-) V opačném případě jde o jistou formu debilismu.

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

2. 7. 2008 21:56
Re: Pro autora: tak neplivejte a máte po problému.

naprosty souhlas. rozcilovat se muze jedine clovek, ktery to dela pravidelne. ;-D

0 0
možnosti

GUHU

2. 7. 2008 19:03
výše pokuty vadí jen tomu, kdo ty vajglu rozhazuje

Ať je ta pokuta třeba milión, nikdy v životě jsem v žádném městě neodhodil ani ten nejmenší papírek a nehodlám to nikdy udělat, takže výše pokuty mě jako slušného člověka nerozháže. Výše pokuty má lidem sdělit, že tu pokutovanou věc nesmí nikdy udělat. Pokud by to bylo za 500,- tak v podvědomí lidí požád bude, že na tu pokutu mají, a když bude třeba někdo sedět v noci na zastávce, nikde nikdo, tak ten vajgl nenápadně upustí. Pokud je ale ta pokuta 30 000,-, tak nebude špekulovat, nebude se rozhlížet kolem, ale prostě ten vajgl nepohodí za žádných okolností.

0 0
možnosti
AT

topič elektrárenský

2. 7. 2008 19:47
Re: výše pokuty vadí jen tomu, kdo ty vajglu rozhazuje

Zlatý voči. Máme vyhlášku o zákazu kouření na zastávkách MHD? Máme. Kouří se na zastávkách? Kouří, samozřejmě. Viděl jste někdy policajta pokutovat kuřáka? Já nikdy a to těch kuřáků denně vidím cestou poměrně dost. A stejně to dopadne s novou vyhláškou. Kde není žalobce, není soudce.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

2. 7. 2008 18:52
Namet by me zajimal

ale vulgarni vyrazy mne odradily od cteni.

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

2. 7. 2008 15:20
proč by to vadilo slušnému člověku

co nepohazue po ulicích odpadky, nenechává po svém psovi lejna, nejezdí načerno ? ... to mi vysvětlete

0 0
možnosti
AT

topič elektrárenský

2. 7. 2008 19:41
Re: proč by to vadilo slušnému člověku

Mně vadí ve shodě s autorem to, že vyhláška je od samého začátku nesmyslná, protože je od těch, kteří ji převážně budou porušovat, nevymahatelná. Ti kdo ji vymysleli si museli být této věci vědomi a přesto vyhlášku vydali. Jak mám věřit platnosti vyhlášky, když vystoupím z metra na Národní a tam jako vždy sedí špinaví bezdomovci s lahví v ruce, kolem sebe psy vlčáky bez vodítka a bez náhubku. V životě jsem v této lokalitě neviděl městského nebo republikového policajta. Co by tam taky dělal, vykázat je nemůže, o tom vyhláška nehovoří, na pokutu nemají, zavřít je taky nemůže, tak by jim byl jedině pro smích. Ale máme vyhlášku, úředníci splnili úkol a můžou inkasovat prémie.

0 0
možnosti
D

důchodce

2. 7. 2008 14:05
drahý nešťastníče

driáčnické pokuty a tresty jsou ve všech režimech toliko výrazem neschopnosti,duševní nedostatečnosti a bezmocnosti mocných.

0 0
možnosti
DT

daro777

2. 7. 2008 13:43
Vajgly

R^To zase bude zapálených popelnic:-)

0 0
možnosti
MH

babca

2. 7. 2008 10:33
autore seš vůl!

trest je od toho, aby si potrestaný uvědomil, že udělal krpu. jelikož 100kč je částka, jíž se nezaplatí ani náklady a hlavně nemá morální účinek, jen plně souhlasím. nebaví mne totiž neustále strhávat z bot (oblečení) žvejkačky, ani chodit v hromadě vajglů. Takže kdyby ta pokuta byla 10.000,- tak by to bylo jen v pořádku.

Tyhle rádobysociální kecy, který si v tomto článku vypustil stojej fakt za ho...o!

0 0
možnosti
VH-VM

Velká hlava - více multikulturní

2. 7. 2008 10:29
Radar tě Papeži sleduje

..no a protože jsi známé prase, tak do Prahy radši už vidláku na výprodeje nejezdi, nebo budeš cálovat:-©(Y)(Y)

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3005x
Obyčejný člověk s obyčejnými problémy.
Jen pro pořádek, nejsem poslanec a nemám s panem poslancem stejného jména nic společného.